Veelgestelde vragen

Servicepunt

Wat kan het Servicepunt voor mij betekenen?
Het servicepunt staat klaar om je te helpen met al je vragen over het platform, het dashboard en de beweegactiviteiten. Ook kan het servicepunt helpen met het inzetten van het VGZ Rotterdampakket. Heeft jouw cliënt meer persoonlijke begeleiding nodig om te kunnen sporten of twijfel je over wat het juiste advies is voor jouw cliënt? Dan zal het servicepunt je doorverwijzen naar SportMEE. Je kunt ook zelf contact met hen opnemen via het contactformulier.

Ik wil graag meer informatie ontvangen, kan dit?
Uiteraard! Het servicepunt kan je hiermee helpen. Neem contact op met Miranda via 085-11 20 299 of info@beweegcoach.nl. De mailapplicatie wordt ook direct geopend als je op de informatiebutton rechts bovenin op de website en het dashboard klikt.

Hoe kan ik bewegen meer promoten onder mijn cliënten?
Hiervoor heeft Rotterdam Sportsupport een ondersteuningspakket ontwikkeld. Hierin zitten verschillende materialen die je kunt inzetten om bewegen te promoten onder jouw cliënten. Neem contact op met het servicepunt om het ondersteuningspakket te ontvangen.

 

Beweegactiviteiten

Wat voor soort beweegactiviteiten staan hier vermeld?
De beweegactiviteiten op het platform zijn allemaal activiteiten die in groepsverband plaatsvinden. Gezelligheid en samen bewegen staat voorop. De activiteiten bevinden zich in verschillende gebieden van Rotterdam waardoor er voor iedereen wel iets dichtbij te vinden is. Er is veel ruimte voor diversiteit en iedereen kan meedoen op eigen tempo. We selecteren de beweegactiviteiten samen met het Sportbedrijf Rotterdam en SportMEE

Wat kosten de beweegactiviteiten?
De kosten van de activiteiten verschillen per vereniging. Gemiddeld kost een les tussen de €3 en €5. Per beweegactiviteit staat aangegeven in welke termijnen er dient te worden betaald.

Voor wie is het aanbod geschikt? 
Het aanbod is geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier wilt bewegen. Dat kan betekenen dat iemand nog nooit bewogen heeft of na een lange tijd weer in beweging wil komen. De beweegactiviteiten zijn ook geschikt voor mensen uit verschillende doelgroepen zoals bijvoorbeeld obesitas, hart- en vaatziekten en senioren. Alle activiteiten zijn in groepsverband en het is mogelijk om deel te nemen op eigen niveau.

 

Dashboard

Hoe kom ik als sportvereniging of verwijzer aan inloggegevens voor het dashboard?
Zodra je als sportaanbieder met een beweegactiviteit op het platform komt, ontvang je van Rotterdam Sportsupport de inloggegevens voor het dashboard via de mail.

Als verwijzer ontvang je de inloggegevens ook via de mail van Rotterdam Sportsupport nadat je een deelnemer hebt aangemeld via de knop ‘Aanmelden als verwijzer’ op de detailpagina.

Waarom zou ik als verwijzer het dashboard willen gebruiken?
Op het dashboard geeft de sportaanbieder aan of de verwezen Rotterdammer is gaan bewegen of niet. Je krijgt dus inzicht in het resultaat van de verwijzing. De volgende keer dat je de Rotterdammer spreekt kun je dit resultaat benoemen.

 

Beginnende beweger

Hoe werkt het VGZ-budget en hoe komt iemand daarvoor in aanmerking?
Het VGZ Kennismakingspakket Beweegplus is beschikbaar voor Rotterdammers verzekerd via het VGZ Rotterdampakket.

Deelnemers kunnen hiermee 4 maanden* bewegen. Hierna gaan de normale tarieven van de beweegaanbieder gelden. Deze tarieven zijn zichtbaar bij de beweegactiviteiten.

Voor vragen hierover of voor het inzetten van dit pakket kan tijdens het aanmelden voor een beweegactiviteit het vinkje 'Ik wil contact voor meer informatie of voor het inzetten van mijn VGZ pakket' worden aangevinkt. Een deelnemer met het VGZ Rotterdampakket kan ook contact opnemen met het Servicepunt Beweegcoach door te bellen of te mailen. Ellen verzamelt dan de benodigde gegevens en maakt het in orde met de deelnemer en de sportaanbieder naar keuze.

Deze aanbieding geldt voor een select aantal beweegactiviteiten. Vraag naar de mogelijkheden bij het Servicepunt Beweegcoach. Ook bij de ‘Kenmerken van deze activiteit’ staat een vermelding van VGZ als het budget ingezet kan worden.

*Wanneer het een duurdere beweegactiviteit betreft kan het zijn dat er maar 3 maanden vergoed kunnen worden.

Verwijzer

Wat verstaan jullie onder ‘verwijzers’?                                                                              
Verwijzers zijn alle professionals die in aanraking komen met de Rotterdammers die een afstand hebben tot bewegen. Je kunt hierbij denken aan huisartsen, diëtisten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, welzijnspartijen etc.

Ik twijfel of het veilig is voor mijn cliënt om weer (of meer) te gaan bewegen, wat kunnen jullie hiermee doen?
Als jouw cliënt gaat bewegen bij een Beweegpluslocatie, dan is het mogelijk voor de cliënt om een gratis screening door een fysiotherapeut bij FysioHolland aan te vragen. De fysiotherapeut zal dan beoordelen of het veilig is voor de cliënt om weer (of meer) te gaan bewegen. Jouw cliënt kan hiervoor contact opnemen met het servicepunt.

 

Sportaanbieder

Hoe weet ik dat iemand zich heeft aangemeld voor mijn beweegactiviteit?
De deelnemer en de sportaanbieder ontvangen beiden een bevestigingsmail met daarin de aanmeldgegevens. Ook kun je als sportaanbieder het dashboard openen voor een overzicht.

Wat moet ik doen wanneer iemand zich heeft aangemeld voor mijn beweegactiviteit?
Zie iedere aanmelding als een aanmelding die je normaal ook ontvangt. In de mail zie je het e-mailadres staan van de beweger. In het dashboard kun je dit ook terugvinden evenals het mobiele telefoonnummer van de deelnemer. Via het dashboard kun je ook zien of de deelnemer graag eerst contact heeft voordat hij een proefles komt volgen. Je kunt de deelnemer altijd een bevestiging sturen, aangeven waar en wanneer je hem verwacht en bij wie hij zich eventueel kan melden. Want het is prettiger voor iemand die nog nooit bij jullie bewogen heeft om eerst even persoonlijk contact te hebben. En zo duidelijk te hebben waar en wanneer je wordt verwacht, welke spullen er nodig zijn en door wie je ontvangen wordt op de locatie.

Wat moet ik doen wanneer iemand niet komt na de aanmelding of langdurig afwezig is zonder contact?
Dit kan natuurlijk wel eens gebeuren. Geef dan in het dashboard aan dat de deelnemer langdurig afwezig is zonder contact. De verwijzer of Ellen van het servicepunt kunnen dan contact opnemen met de deelnemer.

Hoe kan ik ook als sportaanbieder op het platform komen te staan?
Neem hiervoor contact op met het servicepunt zodat we kunnen kijken of het aanbod geschikt is voor de doelgroep. Er zijn voorwaarden aan verbonden, dus niet al het aanbod zal worden opgenomen.

 

Privacy

Hoe gaan jullie om met gevoelige persoonsgegevens en privacy?
Persoonsgegevens zullen altijd volgens de AVG regels behandeld worden. Deze zullen nooit voor andere doeleinden gebruikt worden dan waar ze voor bestemd zijn. Lees hier de privacyverklaring.

Waar gaat de informatie naartoe nadat ik iemand heb aangemeld?
De informatie wordt opgeslagen in het dashboard. Deze informatie is alleen in te zien door medewerkers van Rotterdam Sportsupport met een speciaal account. Sportaanbieders kunnen alleen de gegevens zien van deelnemers die voor een van hun activiteiten zijn aangemeld. Verwijzers kunnen alleen de gegevens zien van de deelnemers die zij hebben doorverwezen.

 

Overig

Wie heeft deze website mogelijk gemaakt?
Deze site wordt mede mogelijkheid gemaakt door VINCI Foundation NL.